غفلت ذات تاریخی ما

Monday, January 09, 2012
0 comments
غفلت، ذات تاریخی ما!
(نوشته ای قدیمی که امروز منتشرش کردم)
سیاست خارجی ایران در طول تاریخ همواره همچون ماشینی فرمان بریده بوده که جاده و عوامل دیگر مسیرش را تعیین کرده اند نه فرمان عقل و تدبیر و خرد. حال بدتر آنکه گویا ترمز نیز بریده است. بعد از طرح کاهش روابط با انگلستان که در مجلس کلید خورد سفارتخانه این کشور امروز مورد حمله تعدادی دانشجوی بسیجی قرار گرفت. شیشه هایی شکست و آتشی افروخته شد. بی توجه به بازی روزگار و معادلات سیاسی جهان شعارهایی خصمانه بر زبان ها جاری گشت. حافظه تاریخی ما همواره سرشار از این شعارها بوده، شعارهایی گاه در مدح و گاه در ذم.
ایران زمان فتحعلی شاه، محل جبهه مخفی نزاعی بود میان انگلستان و فرانسه و روسیه. هریک از این سه ابرقدرت آن زمان به دنبال مطامع خویش. انگلیسیها قصد داشتند ضمن ایجاد پیوندهای بازرگانی با کمک ایران از خطر یورش «زمان شاه» افغانی به هند و گسترش نفوذ فرانسویان در منطقه جلوگیری کنند. فرانسوی ها پس از استقرار حکومت ناپلئون رفته رفته حوزه فعالیتهای استعمارگرانه شان را رو به گسترش می نهادند، بورژواری تازه به قدرت رسیده فرانسه نیاز به بازارهایی درخور برای مصرف فراورده های صنعتی خود داشت. امپراتوری پهناور روسیه نیز همچنان در آرزوی دستیابی به آب های گرم می سوخت و ایران پلی بود برای رسیدن به این آرزوی دیرینه. درباریان ایران اما بی توجه به این بازی ها در خواب بودند و از بینش سیاسیشان همین بس که در آرزوی استقبال شکوهمندانه تر از مهمانان ناخوانده خویش.
شرح مختصر نخستین بازی سیاسی استعمار در ایران از اینجا شروع می شود که اعلیحضرت در نامه ای بی تابانه اعلام می کنند که مایل به حرکت فوری «جان ملکم»(سفیر و نماینده کمپانی هندشرقی انگلستان در زمان فتحعلی شاه) به تهران می باشند دستور می دهند هنگامی که جان ملکم « به نیم فرسنگی شهر شیراز جنت طراز» رسیدند، «وجوه اعیا و امرا و ارکان به استقبال سفیر جلالت مسیر روانه و به تکریم و تعظیم شایسته او را به باغ جهان نمای خارج شهر منزل دهند».
به نوشته ی یکی از همراهان جان ملکم، «ویلیام هالینگبری» این تکریم و تعظیم بدین شیوه بود که پیش از ورود جان ملکم به شیراز نخست «میرآخور» پیشاپیش نه تن اسب سوار در حرکت بود و پیشخدمت های قلیان به دست و پیاده نظامی در دوستون نیز براه افتاده و نی زنان و طبالان هم به نواختن نی و کوس سرگرم شده بودند. وی می افزاید که پس از حدود 1/5 کیلومتر راه، «نصرالله خان قره گزلو» فرمانده کل نیروهای فارس، «میرزا محمدخان» فرزند صداعظم ایران و بسیاری دیگر از سران و بزرگان همراه با یکهزار اسب سوار به استقبال ملکم آمدند. از طلیعه دران فرهنک و شعر پارسی آن زمان نیز این به یادگار مانده که یکی از همراهان ملکم، «جوانی بود استرجی نام(
richard strachey) و در حسن طلعت رشک ماه تمام. این استرجی بی نظیر دارای حسن بهایی بود که در ایران هنوز مَثَل است و شعرای ایران در صفای جان استرجی شعرها گفتند و مهرها ورزیدند.»
ملکم و همراهانش در حدود سه ماه در شیراز به سر بردند و در این خلال همواره به وسیله سران حکومت فارس به گرمی پذیرانی می شدند. هالینگری اما همه ی آن پذیرایی ها و سرگرمی ها و مهمانی ها را یکنواخت خوانده، تنها از مهمانی باشکوهی که از سوی فرزند صدراعظم ایران به افتخار هیئت ملکم داده شده، به عنوان نمونه یاد می کند که در آن از مهمانان با قلیان، میوه و شیرینی، شام، آواز و موسیقی، رقص و آتش بازی،کشتی گیری و طناب بازی و دیگر نمایشها پذیرایی شده است.
ملکم و همراهان وی در اصفهان نیز در سطحی بسیار گسترده پذیرایی شدند، هالینگبری گفته که از ملکم و همراهان وی درحدود 13کیلومتری اصفهان با حدود دوهزار اسب سوار و سه تا چهار هزار سرباز پیاده استقبال شد. این نمایندگان کمپانی هندشرقی انگلیس در راه بازگشت از ایران در کرمانشاه از مهمان نوازی یکی از رهبران بسیار برجسته و بانفوذ مذهبی ایران یعنی «آقا محمدعلی کرمانشاهی» در خانه آن مجتهد برخوردار شدند.
فتحعلی شاه و دستگاه ادارای او در وضعی می زیستند که خواه ناخواه ناگریز از درگیری در سیاست پیچیده جهانی آن روزگار بودند، ولی ناآگاهانه بدین کارها دست یازیدند و آنچه را که کشور همسایه یعنی هندوستان در زمینه استعمار آزموده بود در عمل نادیده انگاشتند و از اینرو نخستین ماموریت استعماری انگلستان در دربار قاجار با کامیابی بی کم و کاست دولت انگلستان همراه بوده است.
سالها از این نخستین ماموریت می گذرد و امروز هیچ نشانی از این تحبیب ها نیست، چند دهه ایست که انگلستان روباه پیر خوانده می شود و امروز نیز در سفارتخانه اش مورد حمله قرار می گیرد، یک چیز اما همواره ثابت مانده، بی خردی و غفلت که امروزه با عصبیت و تندوری نیز همراه گشته! غفلتی که در ذات تاریخی ماست!





Read more »

نقشه کلان

0 comments
دیروز از خواستگاری جبهه متحد اصولگرا گفتم و سنگ اندازی های خانواده عروس(جبهه پایداری) در راه این امر خیر. اما امروز اخبار و اطلاعاتی واصل شد که گویا خانواده داماد هم دچار مسائل و مشکلاتی است. امروز عمو بزرگ داماد آقای علی اکبر ولایتی که سخنگوی خانواده داماد نیز هست و آبروی خانواده را پس از خواستگاری های پی در پی در خطر می دید گفت: "جبهه متحد اصولگرایان در مورد هیچ نامزدی تصمیمی نگرفته است." پس از بروز این جمله به شدت در میان کارشناسان اختلاف افتاد. عده ای بر مشکلات داخلی داماد با خانواده اش اشاره کردند و گفتند که گویا داماد به عروس خانواده جبهه متحد علاقمند است اما خانواده اش مخالف این مسئله هستند و حتی در بین خانواده های دیگر هم دنبال عروس مناسب می گردند. عده ای دیگر هم این جمله عمو بزرگتر را صرفا تهدیدی ضمنی دانسته اند تا خانواده جبهه متحد بالاخره راضی به این وصلت شود.  علی ایها الحال در وسط این بلبشوی عروسی، اوضاع مملکت کما فی السابق با خوشی و خرمی و سوت بلبلی می گذرد. دلار و سکه همچنان حکم کش تنبان دارند و بالا و پایین می شوند، اوضاع کلاهبرداری و تجاوز و قتل و غارت و اعتیاد هم الی ماشاالله خوب است نگران نباشید. دیگر کم کم داشتم از اینهمه یکنواختی و فشار و استرس قضیه خواستگاری و عروسی خسته و پکر می شدم که همچین خبری واصل شد روح افزای و گل در چمن:
محمد صادق اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: "وزارت ورزش و جوانان با کمک استانداریها و سایر دستگاههای اجرایی در سطح استانها مراسم ویژه ای را در هجدهم بهمن ماه با محور جوانان، خودباوری و نهضت ملی برگزار می کند. وی در مورد اجرای این طرح افزود:ما باید نقشه کلانی را تهیه کنیم تا دستگاهها براساس آن فعالیت خود را پیش ببرند چرا که بخش عملیاتی و اجرایی ما در دستگاههای مختلف است البته در حوزه ورزش و اوقات فراغت خودمان باید فعالیت کنیم."
این نهضت و خودباوری کاملا من را نجات داد، داشتم در دام یکنواختی و فشار می افتادم و نزدیک بود معتاد و خاک بر سر بشوم برم بیافتم توی جوب، خدا را شکر که مسئولین ما اینقدر هوشیار و هوشمند هستند که جلوی هرگونه مشکل را پیش از وقوع می گیرند آنهم فقط با یک مراسم ناقابل و تهیه یک نقشه. فقط اگر سوالات من را جواب بدهند ممنون می شوم:
1)
این محور دقیقا از کجای ما جوانان عبور می کند زودتر بگویید آمادگی اش را داشته باشیم؟
2)
این نقشه کلان تا کجا قابلیت زوم دارد؟ تا آرایش موی پسرها و تبرج چکمه دخترها می رسد یا خیر؟
3)
خودباوری را چگونه توی نقشه جا داده اید؟ عکس ازش گرفته اید یا نقاشی اش را کشیده اید؟
4)
علایم راهنمای نقشه مثل پایتخت، راه آسفالته، راه آهن و...هم داریم؟
5)
نهضت مورد اشاره در بخش عملیاتی و اجرایی مثل سربازی، آموزشی هم دارد؟
6)
چرا قسمت سخت و نهضت و اینها را گذاشته اید برای ما قسمت های کیف و حال و ورزش و اوقات فراغت را خودتان می خواهید فعالیت کنید؟
اما کاش آخر خبر را نخوانده بودم، همچین اصابت کرد در کلک و پرم که دوباره می خواهم بروم معتاد شوم.
اکبری افزود: "شاخص های مربوط به حوزه جوانان به شکل جزئی تعریف شده و منتظر تصویب هئیت دولت هستیم."
دولت بنده خدا که انقدر کار دارد، وقت نکرده کلیات بودجه سال بعد را تصویب کند، دیگر شما با این جزئیات بی اهمیت در مورد جوان بیشتر مزاحمشان نشوید که اصلا راضی نیستیم. ما به همین آب باریکه اعتیادی که می رسد یکجوری سر می کنیم. القصه کاری اگر داشتید توی جوب بغل خانه مان هستیم. اموراتتان بخیر... 
شرح عکس: یک عده از جوانان که به دنبال نهضت اند اما در انتظار تصویب جزئیات در خطر افتادن به دام اعتیاد هستند.




Read more »

زااارت

Sunday, January 08, 2012
0 comments
بنده که مثل این غربی هایِ جاهل ِ مفت خور ِ بد لم داده ام به کاناپه و پا روی پا انداخته ام نوشیدنی می خورم و از مزایای ناصواب امپریالیسم و سرمایه داری هی بهره مند می شوم و اصلا هیچ عین خیالم نیست که این دولت خدمتگذار چقدر زحمت می کشد و زاااارت.... اهم... اهم... اهم... همین الان یک صدای ناموزونی از یک جایی در آمد و صدالبته به قول ملانصرالدین گیریم صدایش را خفه کردی با بویش چه می کنی؟
البته زحمت بویش... را چندین تن از عضوهای سابق رایحه خوش بوی خدمتی دارند می کشند که فعلا رفته اند جبهه پایداری را تشکیل داده اند و همچین خیلی هم پایدار هستند. به طوری که هنوز بعد از نزدیک یک سال خواستگاری های متعدد جبهه متحد اصولگرایان که لنگه ی در خانه پایداری ها را هزاربار درآورده اند که این دفعه آخره و دیگه نمی یایم...خانواده عروس همچنان پایدار است نه می گوید بله و نه می گوید خیر! و خانواده ی داماد هم می گوید "ما باید در انتخابات یک لیست واحد داشته باشیم و از گروه جبهه پایداری می خواهیم که به جبهه متحد اصولگرایان بپیوندد، هنوز صندلی آنها در جبهه متحد خالی است."
و اما برگردیم به قسمت زاااارت ماجرا...بعله ماجرا از این قرار است که ستاد تدابیر ویژه اقتصادی دولت به ریاست مقامات ارشد دولت و عضویت وزرای اقتصادی برای مدیریت تحریمها تشکیل شده است. تورو خدا می بینید دولت حتی برای تحریم های ناچیزی که چیزی در حد ورق پاره و دستمال توالت هستند برنامه دارد و حتی جلسات اظطراری تشکیل می دهد آنوقت من راحت طلب نشسته ام خانه و هی زااارت....البته خروجی این جلسات اظطراری و محرمانه اینها بودند:
1- سید شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد: این سیاستهای تحریم به هیچ وجه کارآیی ندارد.
2- سخنگوی اقتصادی دولت: تحریم بانک مرکزی برای آنها یک گزینه ناکام است.
3- بهمنی، رئیس بانک مرکزی: تحریم این کشورها تاثیری بر کشور ما نخواهد گذاشت.
حتی در این جلسات اظطراری هم معلوم شد که این تحریم ها هم ورق پاره و دستمال توالت هایی بیش نیستند. فلذا به اعضای محترم دولت تذکر می دهم اینهمه زحمت نکشند و جلسه نگذارند، دو دقیقه آمده ایم خودشان را ببینیم هی توی آشپزخانه جلسه می گذارند، شاید مهمان نداند مکان دستشویی کجاست خب!
البته علاوه بر من آقای لاریجانی هم امروز متذکر شدند: دولتمردان به جای تغییر در مدیریت‌ها در نزدیکی انتخابات،به حل مشکل گرانی و بیکاری بپردازید.
این جمله معانی زیر را دربردارد:
1- فقط در نزدیکی انتخابات به حل مشکل گرانی و بیکاری بپردازند.
2- فقط در نزدیکی انتخابات گرانی و بیکاری مشکل است.
3- من (جناب لاریجانی) فقط در نزدیکی انتخابات مشکل گرانی و بیکاری را احساس می کنم.
4- وقتی وزیر اقتصاد استیضاح می شد نزدیک انتخابات نبود که مشکل گرانی و بیکاری وجود داشته باشد.
5- در نزدیکی انتخابات نمی توان با ببخشید گفتن و معذرت خواستن مشکل را حل کرد. کلا جو انتخابات است دیگر!
آقا این زیرآب دستشویی کجاست مردیم به خدا....زاااارت!



Read more »
 

About Me

شنا بلد هستید؟ زیرآبی رفته اید؟ زیرآب روشنایی کم کم رنگ می بازد, فشار روی آدم زیاد می شود,اول گوش هایت درد می گیرد بعد چشم هایت را مجبور می شوی ببندی,پایئن تر که بروی شکمت درد می گیرد, پایین تر و پایین تر در کف تاریک دریا مچاله می شوی مثل یک صفحه کاغذ دورانداختنی مثل این صفحات مجازی

© 2010 زیرآبی Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls